geschreven door Gezond Balans

Afvallen

Afvallen heeft voor veel mensen een verschillende betekenis. De definities lopen nogal uiteen. Voor sommige mensen is afvallen het volgen van een dieet voor het afslanken van hun buik, anderen willen sporten en afvallen of juist afvallen na de bevalling. Bij de een gaat het om een slechts geringe cosmetische verbetering in de vorm van een enkele kilo minder overgewicht, voor een ander kan het gaan om tientallen kilo’s overgewicht waar aan gewerkt moet worden.
De officiële definitie van afvallen volgens van Dale is het “achteruitgaan in gewicht”.

De reden om te willen afvallen kan verschillen, maar voor de meeste mensen is de reden het hebben van overgewicht waar ze zich niet lekker of gezond bij voelen. Bij de meeste mensen draait het dan om concrete doelen; 5 kilo lijnen, 10 kilo vermageren, of misschien nog wel meer willen afvallen.

Vermageren en gewichtsverlies zijn misschien wel de belangrijkste redenen om af te vallen. Hierbij is het ontzettend belangrijk om ook gezond af te vallen. Verantwoord afvallen is zo belangrijk omdat een dieet ook gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen als er niet op gezond eten wordt gelet. Gezond eten blijft altijd het allerbelangrijkste in een dieet.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer