Fitness

geschreven door Gezond Balans

Steeds meer mensen zien het belang in van een goede gezondheid. Via radio, televisie en tijdschriften wordt ons geadviseerd verantwoord te eten, regelmatig te bewegen, matig te drinken en niet te roken. Deze adviezen zijn niet uit de lucht gegrepen. Steeds meer jongeren lijden aan vetzucht, krijgen steeds minder beweging (met 16 jaar al een scooter) en eten vaker junkfood.

Op grond van onderzoek zijn een aantal risicofactoren gevonden die verantwoordelijk zijn voor het krijgen van hart- en vaatziekten. Enkele voorbeelden zijn het cholesterolgehalte in het bloed, hoge bloeddruk, stress, vetzucht, roken en gebrek aan lichaamsbeweging. Met andere woorden: een aantal van deze factoren hebben we in meer of mindere mate zelf in de hand.

Nu zal je zeggen dat je al genoeg beweegt in het dagelijks leven, maar wis je dat monotoon bewegen en chronische spieraandoeningen zoals slijmbeursontstekingen komen van een constante monotone belasting/beweging, door je lichaam en spieren afwisselend te belasten kun je dit in de toekomst voorkomen. Je krijgt namelijk een optimale doorbloeding en je lichaam kan afvalstoffen direct afvoeren.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer