Ooglaseren voordelen

geschreven door Gezond Balans

Een ooglaserbehandeling is een eenvoudige poliklinische ingreep. Het ooglaseren duurt in de regel nog geen minuut en kan in een korte tijd je leven totaal veranderen. Het dragen van een bril of lenzen kan leiden tot een aantal beperkingen en ongemakken. Een ooglaserbehandeling kan de levenskwaliteit daarom flink verbeteren.

Voordelen van ooglaseren voor je privé leven

Ken je ook de ongemakken in de zomer, dat je bril constant van je neus afglijdt? Dat je brilglazen beslaan tijdens temperatuur veranderingen in de winter? Of de ongemakken van geïrriteerde en droge ogen wanneer je je lenzen (te lang) draagt?

Veel mensen voelen zich comfortabeler en aantrekkelijker zonder bril, vooral in hun vrije tijd en tijdens het uitgaan. Wanneer je je ogen gaat laseren het je het voordeel dat je nooit meer lenzen of een bril hoeft te gebruiken. Daardoor ervaar je vrijwel geen ongemakken meer met je ogen.

Voordelen van ooglaseren voor het werk

Wanneer je lenzen draagt en urenlang achter de computer werkt in een kamer met airconditioning, worden je ogen vaak droog en geplaagd door rode geïrriteerde ogen.

In specifieke beroepsgroepen brengt het dragen van een bril of lenzen bijzonder veel nadelen met zich mee, vooral wanneer je met stof werkt zoals in een magazijn. in vochtige of warme ruimtes zoals in een tuinbouwkas is er een risico dat je een klap op je oog krijgt zoals bij bijvoorbeeld politieagenten en boa”s. Je bril kan beslaan, van je neus afglijden, constant vies worden of je kan je bril verliezen. Hetzelfde geldt voor je contactlenzen, waarbij je kans loopt op een infectie of geïrriteerde ogen.

Voordelen van ooglaseren voor sport

Tijdens het sporten loop je de kans om je bril te verliezen, te beschadigen of zelf letsel op te lopen als je geraakt wordt met een bal of een klap krijgt. Veel sporters dragen een sportbril die in de meeste gevallen speciaal moet worden aangeschaft. Andere sporters dragen contactlenzen, waarbij je het risico loopt dat je tijdens het sporten je lenzen verliest en uiteindelijk kwijtraakt. Het dragen van een bril kan ook voor hinder zorgen bij slecht weer, zoals beslagen of natte brilglazen.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer