Yoga

geschreven door Gezond Balans
[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Yoga

Yoga is een eeuwenoude oosterse filosofie die bestaat uit een systeem van oefeningen om de beheersing over de geest en het lichaam te krijgen en daarmee de mens in staat stelt met zichzelf en met zijn omgeving in balans te leven. Er zijn verschillende stromingen in de yogaleer.[/vc_column_text][vc_column_text]

Waarom yoga?

 • Yoga is stress verlagend
 • Yoga bevordert innerlijke rust
 • Yoga geeft je meer zelfvertrouwen
 • Yoga bevordert de bloedcirculatie
 • Yoga verbetert de ademhaling
 • Yoga vergroot de energieopname
 • Yoga houdt je lichaam soepel
 • Yoga visualiseert je lichaam
 • Yoga houdt je jong
 • Yoga ondersteunt het zelf herstellend vermogen van het lichaam
 • Yoga bevordert het genezingsproces
[/vc_column_text][vc_column_text]En dan nog dit:

 • Het beoefenen van yoga is steeds voor eigen risico. Hebt u problemen met gewrichten, spieren of zenuwen, informeer dan eerst bij arts of therapeut.
 • Yoga is sterk individu gericht. Wat gemakkelijk voor de een is, is moeilijk voor de ander en de ene persoon maakt sneller vorderingen dan de ander. Bewaak daarom je eigen grenzen steeds goed en stop met een oefening als deze pijn bezorgt.
 • Beoefen yoga niet met een volle maag. Een klein hapje is toegestaan, maar yoga op een nuchtere maag verdient de voorkeur.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Welke soorten Yoga zijn er?

Do-In Yoga

Do-In is een vorm van yoga die Taoistitische oefeningen, Chi Kung en Shiatsu samenbrengt. Door actieve bewegingen en strekkingen leer je je eigen energiestroom voelen en word je je bewust van de energiebanen (meridianen). Je heft blokkades op en stimuleert het zelfhelend vermogen van lichaam en geest. Do-In kan op elk niveau en door iedereen worden beoefend.

Focus & Stretch Yoga

In de Focus & Stretch Yoga les ontwikkel je door middel van rust, ademhaling en concentratie een beter bewustzijn van je lichaam. De stretch oefeningen worden vanuit spier- en skeletanatomie opgebouwd en helpen je de balans te creëren tussen inspanning en ontspanning.

Flow Yoga

In de Flow Yoga ga je in een rustig ritme van de ene naar de andere yogahouding. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af in een dynamische serie bewegingen die de spieren versterken en soepeler maken. Na deze les voel je je krachtig, lenig en ontspannen.

Hatha Yoga

In de Hatha Yoga les beoefen je staande, zittende en liggende houdingen (asana’s) uit de yogatraditie. Tussen de houdingen sta je even stil bij wat de houding voor je heeft gedaan. Iedere oefening doe je op je eigen niveau. Je hoeft niet lenig te zijn, je wordt het wel als je regelmatig Hatha Yoga beoefent.

Hormoon Yoga

Hormoon Yoga bestaat uit een serie yogahoudingen, die samen met een bewuste krachtige ademhaling en circulatie van energie het hormoonniveau van vrouwen gunstig beïnvloedt. De les is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden en geeft ontspanning en kracht.

Iyengar Yoga

Iyengar Yoga is een krachtige en actieve yogavorm die zich richt op het uitlijnen en in balans brengen van het lichaam. De positieve effecten, zoals een verbetering van je conditie, meer kracht en flexibiliteit, zijn vaak al na korte tijd merkbaar. Door het gebruik van ondersteunende middelen kan iedereen deze yoga binnen zijn eigen grenzen beoefenen.

Power Yoga

Power Yoga is een krachtige en dynamische yogavorm, waarin je vloeiend van de ene naar de andere houding beweegt. De bewegingen worden vaak gecombineerd met een speciale ademtechniek (de Ujjayi adem) die een ervaring van kracht en rust geeft. Vanwege het hoge tempo in deze les komt enige basisfitheid wel van pas.

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige yogavorm die niet alleen de spieren, maar ook het bindweefsel strekt en stimuleert. De houdingen worden lang aangehouden, waardoor je leert je eigen reactiepatronen te herkennen en spanningen los te laten. Een diep gevoel van ruimte en rust kan het gevolg zijn.[/vc_column_text][vc_column_text]

10 Redenen om Yoga te beoefenen.

 1. Verbeterde bloed circulatie
 2. Cardiovasculaire training
 3. Verlichting van pijn
 4. Focus op het heden
 5. Meer kracht door Yoga
 6. Yoga geeft je innerlijke rust
 7. Extra lenigheid
 8. Gewichtsverlies
 9. Verminderen van Stress
 10. Verbeterde ademhaling
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer