Sonja Bakker dieet

geschreven door Gezond Balans

Het Sonja Bakker Dieet is onder Nederlanders het meest populaire dieet van het moment. Het dieet is gebaseerd op het eenvoudige principe: als je minder eet, krijg je minder calorieën binnen en val je af. In de dieetboeken van Sonja Bakker zijn weekmenu’s opgenomen. Als je deze menu’s volgt, vak je gegarandeerd af. In principe mag je alles eten, maar met mate. Het Sonja Bakker Dieet stimuleert wel om gezonde keuzes te maken. De menu’s bevatten weinig onverzadigde vetten en zout. Fruit en groente mag volop gegeten worden. In de boeken van Sonja Bakker zijn kant-en-klare boodschappenlijstjes opgenomen, om het volgen van het dieet zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Waarom zou je het Sonja Bakker dieet kunnen overwegen?

Critici zeggen dat het Sonja Bakker Dieet op de lange termijn niet erg effectief is, omdat degenen die het dieet volgen afhankelijk blijven van voorgeschreven weekmenu’s. Sonja is daarentegen van mening dat mensen na een tijdje prima in staat zijn om gezonde keuzes te maken, omdat ze een gezond eetpatroon hebben aangeleerd. Ook zijn critici van mening dat men bij het Sonja Bakker Dieet te weinig ijzer, selenium, zink, calcium, foliumzuur en vitamine A binnen krijgt.

Sonja Bakker Dieet op belangrijke punten

Kosten: Het Sonja Bakker Dieet brengt weinig extra kosten met zich mee. Het boek moet wel aangeschaft worden, vanwege de voorgeschreven weekmenu’s.

Honger: Het Sonja Bakker Dieet schrijft ongeveer 1200 calorieën per dag voor. Dit is vrij weinig, dus een hongergevoel zal wel aanwezig zijn.

Gezond: Het Sonja Bakker Dieet bevat voldoende groente en fruit. Wie het Sonja Bakker Dieet langdurig volgt, loopt volgens critici wel het risico om tekorten aan bepaalde voedingsstoffen op te bouwen.

Effect: Het Sonja Bakker Dieet is op korte termijn zeer effectief. Het dieet is redelijk goed vol te houden, vooral omdat af en toe een SAS-dag (een dag waarop je je niet aan je dieet houdt) ingelast mag worden.

Sonja heeft ook een boek waarin wordt uitgelegd hoe een gezond gewicht behouden kan worden.

Sonja Bakker Dieet en literatuur

  • Zomerslank met Sonja!
  • Gezond genieten met Sonja!
  • Bereik  en behoud je ideale gewicht!
  • Bereik je ideale gewicht voor kinderen en tieners!
  • Bereik je ideale gewicht!

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer