Verzekeringen

geschreven door Gezond Balans

Zorgverzekering

Het afsluiten van een zorgverzekering is verplicht. Elke ingezetene van Nederland is verplicht om op zijn minst een basisverzekering af te sluiten. Hierdoor kan iedereen de basiszorg krijgen waar men recht op heeft. Een aanvullende verzekering is niet verplicht, maar wel erg handig omdat veel extra zorg hier uit vergoed wordt. Het eigen risico is dit jaar nog €220. Alles wat uit de aanvullende verzekering vergoed wordt, gaan niet van je eigen risico af.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is hetzelfde als een levensverzekering. Je kiest voor een overlijdensrisicoverzekering bijvoorbeeld als aflossing van je hypotheek. Daarnaast kun je voor een dergelijke verzekering kiezen als je bijvoorbeeld de hoofdkostwinner bent en je gezin bij een mogelijk vroegtijdig overlijden verzorgd wilt achterlaten. Vaak hangt er een bepaalde termijn vast aan een overlijdensrisicoverzekering, d.w.z. dat er alleen uitgekeerd wordt als je voor ene bepaalde leeftijd overlijdt. Ook hangen er andere voorwaarden aan uitkeren bij deze verzekering vast. Informeer hier goed naar bij het afsluiten.

Uitvaartverzekering

Als er iemand overlijdt is dat allemaal al emotioneel genoeg. Maar als blijkt dat de overledene ook nog niet verzekerd is voor de kosten van een uitvaart, dan wordt het allemaal nog vervelender. Om te voorkomen dat de nabestaanden opdraaien voor de kosten van de uitvaart, sluit je een uitvaartverzekering af. Een uitvaartverzekering sluit je af voor een bepaald uit te keren bedrag. Naast de bekende verzekeringsvorm waarbij je geld uitgekeerd krijgt, kun je ook kiezen voor een natura verzekering waarbij je verzekeraar de rekeningen van de uitvaart betaalt. Hieronder een filmpje over wat overlijden nu eigenlijk kost.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer