Ziekte van Wegener

geschreven door Gezond Balans

Wat is de ziekte van Wegener?

De ziekte van Wegener is een auto immuunziekte. Dit wil zeggen dat het lichaam antistoffen tegen het eigen weefsel gaat vormen. We noemen het een auto immuunziekte  omdat het lichaam een afweer heeft of krijgt tegen de eigen bloedvaten. Het lichaam probeert je te beschermen tegen je eigen bloedvaten, waarom dit precies gebeurd is helaas nog niet bekend. Vaak komen de ontstekingen voor in de luchtpijp, de longen, de neus en de nieren. Helaas kan het ook zijn dat u in verschillende andere lichaamsdelen hier last van krijgt.
Twijfel je of je de ziekte van Wegener hebt doordat je de onderstaande symptomen ziet of merkt. Dan raden wij het aan om contact op te nemen met uw huisarts zodat die een exacte diagnose voor u kan stellen. Deze kan met zekerheid aangeven of u er last van heeft en kan mogelijke tips geven om de ziekte te kunnen bedrukken.

Ziekte van Wegener Symptomen

Wanneer u zich afvraagt of u last heeft van de ziekte van Wegener, bent u opzoek naar informatie over de ziekte. Iedere patiënt kan een verschillende vorm van ontsteking krijgen, het is dus niet met zekerheid vast te stellen dat wanneer u niet voldoet aan de door ons uitgelegde symptomen dat u het ook niet heeft. Uw huisarts is één van de weinige personen die met 100% zekerheid kan vaststellen of u de ziekte van Wegener heeft.
De symptomen van de ziekte van Wegener:
> Last van koorts
> Gewrichtspijn
> Vermoeidheid
> Gewichtsverlies
> Nier ontsteking
> Zweren op het lichaam
> Maag en darm ontstekingen
> Kortademig
> Bloedneus

Wanneer u last heeft  van één van de  boven genoemde symptomen is het zeer raadzaam om een afspraak te maken met uw huisarts.. Nogmaals het kan zo zijn dat u de ziekte van Wegener heeft, en geen last heeft van de hierboven genoemde symptomen.

Ziekte van Wegener Oorzaak 

De oorzaak van de ziekte van Wegener is voor als nog onbekend. Men gaat uit van een auto-immuunziekte, waarbij het immuunsysteem  zich tegen het lichaam richt. Een auto-immuunziekte is een ziekte die je eigen lichaam cellen als vreemd aan zien, en de strijd er mee aan gaat.

Ziekte van Wegener Behandeling

De ziekte van Wegener is voor als nog ongeneeslijk, maar de ontstekingen kunnen wel onderdrukt worden door gebruik te maken van onstekingsremmers. Ook kan een huisarts er voor kiezen om het medicijn prednison voor te schrijven. Prednison is een stootkuur die een opleving van de ziekte terug kan dringen met 50%. Daardoor wordt de ziekte aardig controleerbaar, maar nog niet geneeslijk.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer