Blog Eten Gezondheid Lifestyle

Hoe maaltijdboxen kunnen bijdragen aan een gezondere leefstijl

Maaltijdbox

De meningen over maaltijdboxen zijn verdeeld, veel mensen maken inmiddels graag gebruik van de bekendere foodboxen van HelloFresh, Ekomenu en Marley Spoon en zijn deze luxe kookboxen populairder dan ooit. Toch zijn er nog veel mensen die twijfelen, het te duur vinden en of niet begrijpen hoe dit je leven juist beter kan maken zoals de boxen zelf ook vaak claimen.

Juist de twijfel willen we wegnemen en proberen het begrip te kweken waarom en hoe en maaltijdbox juist een positief effect op je leven kan hebben. Dat deze boxen niet heel goedkoop zijn is niet vreemd. In de eerste instantie is het een gemaksdienst die ervoor zorgt dat jij minder intensief met koken en boodschappen bezig hoeft te zijn en automatisch een perfect voedingsschema maakt

Gezondheid heeft een prijs.

De recepten bedenken, het logistieke proces van verse groenten en producten tot bij jou aan huis de volgende dag moet natuurlijk betaald worden. Natuurlijk zit er ook nog een hoop marketing in anders zouden deze foodboxen niet zo populair zijn en het leven van vele mensen inmiddels verrijkt hebben. En ja daar moet ook voor betaald worden.

Maar los van dat alles steeds maar duurder wordt, laten we gaan kijken hoe je hier een positief effect van kunt hebben in je eigen leefstijl en hoe je hier op lange termijn veel plezier van kunt hebben.

maaltijdbox

Gezond eten maakt gelukkiger.

Je hoeft tegenwoordig geen dokter meer te zijn om te begrijpen dat gezond leven bijdraagt aan een gelukkiger en langer leven. Hoewel we vaak nog zoeken naar dat geheime recept naar geluk en gezondheid is het eigenlijk heel simpel. Je voeding, daar begint en eindigt het ook mee. Eet gezond, gevarieerd en je bent al op 3 kwart van een gezonde lifestyle. Beweeg je ook nog voldoende dan leef jij in balans.

Een maaltijdbox als leercurve. 

Gezond eten is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit is waar de maaltijdboxen ons zo goed bij kunnen helpen. Stop met moeilijk denken en bestel je eerste maaltijdbox makkelijk online. Onze favorieten die wij graag aanraden zijn die van HelloFresh en Marley Spoon op deze pagina lees je daar meer over.

Zodra je een account aanmaakt bij een van deze box bezorgers kun je een bestelling voor je eerste box plaatsen. Hiervoor maak je een smaakprofiel en kies je zelf naar keuze de gerechten uit voor de betreffende week waarin je je box bezorgd wilt hebben. 

Ga voor minimaal 3 tot 5 gerechten per week voor een optimaal eetpatroon. Zo geniet je het meest van de voordelen van een maaltijdbox. Alle gerechten zijn namelijk uitgebalanceerd door voedingskundige mensen. En dit werkt het beste wanneer je elke week 3 tot 5 keer gebruik maakt van een foodbox.

Maaltijdbox

Consequent jezelf leren bewust te worden van een gezond eetpatroon.

Door deze gerechten week in week uit te bestellen. En ja je kunt makkelijk even pauzeren tijdens bijvoorbeeld een vakantie. Maar juist door consequent gebruik te maken van Marley Spoon leer je jezelf een nieuwe gezonde manier van koken aan. Je kookt niet alleen met verse producten, maar ook met minder toegevoegde suikers, en andere rottige toevoegingen zoals e-nummers die je niet nodig hebt. 

Je leert beter te doseren en niet meer dan nodig te eten.

Je neemt onbewust in je op wat gezonde gerechten zijn, welke producten je het beste kunt eten, de filosofie achter bepaalde gerechten helpen hier goed bij. En zul je merken dat wanneer je een keer even geen maaltijdbox besteld je deze kookgewoonten hebt aangeleerd waardoor je altijd bewust kookt, gezonder eet en beter met je voeding omgaat.

Over de auteur

Avatar

Gezond Balans

Wij schrijven graag over fysieke en mentale gezondheidsonderwerpen om je te helpen. De informatie op deze website is uitsluitend van informatieve aard en kan niet worden beschouwd als een vervanger van een consult of behandeling door een arts.

Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.