Vergelijk zorgverzekeringen met zorgvergelijker 2022

vergelijk zorgverzekeringen

2021 is bijna afgelopen en daarom kan het een goed idee zijn om gebruik te maken van de zorgvergelijker 2022. Woon en werk je in Nederland? Dan heb je een basisverzekering nodig. Dat is verplicht. Een aanvullende verzekering voor kraamzorg of voor tandartskosten kan je dus zelf voor kiezen. Wist je dat in 2021 het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste ziektekostenverzekering wel 504 euro was? Alleen al om kosten te besparen is het een goede optie te kijken naar de zorgvergelijker 2022.

Zorgvergelijker 2022: waarom zou je daar gebruik van maken?

Tientallen euro’s per jaar besparen is al een reden voor veel Nederlanders om ieder jaar hun zorgverzekering te controleren en kijken wat er voor hun situatie verandert. Ieder jaar veranderen namelijk de premies van zorgverzekeringen. De overheid bepaalt de basisverzekering voor elke zorgverzekeraar, maar de premies verschillen. Zorgverzekeraars mogen van de overheid ieder jaar hun premie veranderen en bepalen. Fysiotherapie zit bijvoorbeeld standaard in ieder pakket, maar een aanvullende verzekering voor fysiotherapie is bij elke zorgverzekeraar anders.

Verandering in jouw zorgsituatie

Het is natuurlijk lastig om te voorspellen hoe 2022 eruit zal komen te zien, maar toch kan jouw zorgsituatie wel degelijk veranderen. Staat er bijvoorbeeld een intensieve fysiotherapiebehandeling op de planning na jouw sportblessure? Dan kan je kijken naar het aantal behandelingen in je basispakket. Zijn dat er te weinig? Dan kun je overwegen om te kiezen voor een aanvullende verzekering. Tegelijkertijd kan het zo zijn dat je een aanvullende verzekering had voor 2021 maar verwacht dit niet meer nodig te hebben in 2022. Dan kun je het opzeggen. Met de zorgvergelijker 2022 kan je dit goed op een rijtje zetten.

Optie: collectieve verzekering

Een collectieve verzekering is een verzekering voor groepen. Bijvoorbeeld voor werkgevers of vakbonden. Op deze manier kun je korting krijgen op je zorgverzekering. Dat zou dus een optie voor jou kunnen zijn! Daarentegen moet je wel bewust zijn van het woord collectief. Samen. De kans is namelijk aanwezig dat je betaalt voor een vergoeding die je niet wilt of niet nodig hebt. Stel je hebt geen bril maar via de collectieve verzekering moet je toch meebetalen voor een brillenvergoeding, dan zou dat de verzekering voor jou duurder maken. Maar de keus is aan jou!

Hoe maak je gebruik van de zorgvergelijker 2022?

Genoeg redenen dus om eens te kijken naar jouw zorgverzekering! Op welke manier kan je dan het beste vergelijken? Allereerst kijk je naar jouw eigen zorgbehoefte die ieder jaar anders is. Het ene jaar had je geen bril, maar nu moet je er toch een aanschaffen. Probeer in te schatten wat voor zorg je nodig hebt volgend jaar. Daarna bepaal je de hoogte van je eigen risico. Gebruik je weinig zorg? Dan is het interessant om je eigen risico te verhogen. Na het bepalen van je eigen risico kan je vervolgens alle polissen en voorwaarden vergelijken om tot een goede keuze voor jou te maken die bij jou past.

Kijk op Nedzorg.nl en vergelijk en bespaar tot wel tientallen euro’s per maand op jouw premie.

Marthijs van Gezondbalans
Wij schrijven graag over fysieke en mentale gezondheidsonderwerpen om je te helpen. De informatie op deze website is uitsluitend van informatieve aard en kan niet worden beschouwd als een vervanger van een consult of behandeling door een arts. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.