Blog Kruiden Voeding

6 redenen waarom cayennepeper gezond voor je is

Cayenne peper gezond

Cayennepeper is een specerij in poedervorm gemaakt van hete rode chili pepers. De poedervorm van cayennepeper wordt gemaakt door de pepers te drogen, te malen en te zeven. Ik gebruik cayennepeper vaak om wat extra pit aan gerechten toe te voegen. Maar wist je dat naast de lekkere pittige smaak, het ook ontzettend veel gezondheidsvoordelen heeft?

Verbrand meer calorieën

Capsaïcine is de meest bekende stof in cayennepeper. Deze stof zorgt ervoor dat de bloedvaten je bloed beter laten stromen en wordt je lichaamstemperatuur verhoogd. Hierdoor moet je lichaam harder werken en verbrandt je meer calorieën. Mooi meegenomen dus.

Meer energie en weg met die middagdipjes

Cayennepeper zorgt ervoor dat er meer zuurstof naar je weefsels wordt vervoerd en vergroot daarmee het algehele energieniveau. Ook voorkomt cayennepeper pieken en dalen in het bloedsuikergehalte. Weg met de middagdip dus!

Schimmelwerend

Lekker onderwerpje om dit lijstje mee te beginnen 😉 Cayenennepeper is een heel goed anti-schimmelmiddel en kan helpen bij de bestrijding van Candida infecties zoals voetschimmels en bijvoorbeeld bij een vaginale schimmelinfectie.

Hart- en vaatziekten

Wist je dat landen waar veel hete pepers worden gegeten ook veel minder hart- en vaatziekten voorkomen? Nou dat heeft dus een reden! Cayennepeper is erg goed voor alle onderdelen van je hart stelsel en vaatstelsel. Het verbetert niet alleen de bloedcirculatie maar voorkomt ook beschadigingen van de vaatwanden en bloedproppen, verlaagt de bloeddruk en versterkt ook nog eens je hart.

Een betere spijsvertering

Cayennepeper voorkomt constipatie, reinigt je darmen en vermindert ook nog eens winderigheid en een opgeblazen gevoel. Fijn dus voor de mensen, zoals ik, met PDS(Prikkelbaar Darm Syndroom).

De natuurlijke pijnstiller

Capsicum is de stof die chili pepers zo pittig maakt en staat bekend om zijn pijnstillende werking. Het consumeren van cayennepeper kan goed helpen bij hoofdpijn en migraine, spierpijn, menstruatiepijnen, maagpijn enzovoort.

Cleanse drink

Na al deze voordelen op een rijtje gezet te hebben wil je natuurlijk wel een lekker receptje hoe je dit fijne kruid dan kan nuttigen! Dus hierbij mijn favoriete drankje, de cleanse drink met uiteraard: cayennepeper.

Voeg 1 liter water, 1 uitgeperste citroen, 2 tl ahornsiroop en 1 tl cayennepeper bij elkaar, mixen maar en drinken maar! That’s it!

Over de auteur

Avatar

Gezond Balans

Wij schrijven graag over fysieke en mentale gezondheidsonderwerpen om je te helpen.

Reageer!

Klik hier om een reactie te plaatsen